Restauratie van het Rijksmonumentale woonhuis ‘Landeck’ te Woudenberg

Het Landhuis Landeck werd gebouwd in 1922 in opdracht van baron Taets van Amerongen van Woudenberg. Het is werkelijk een parel van een landhuis, dat volledig opgetrokken is uit houten bouwdelen. Vakwerkhuis Glas en Schilderwerk mag dit pand restaureren in samenwerking met het aannemersbedrijf Legemaat van Elst uit Woudenberg.

Omdat het onderhoud al vele jaren miniem geweest is en er daarom houtrot en lekkages toesloegen, is er een volledig restauratietraject uitgezet. Het hele dak is vernieuwd en geïsoleerd. De slechte delen van de buitenschil worden aangepakt en het volledige interieur is onder de aandacht. Samen met de erfgenamen van de familie is een bouwteam ongeveer een jaar lang aan het werk geweest om van deze unieke parel weer een bewoonbaar geheel te maken.

Nu, in januari en februari 2020, leggen onze vakmannen de laatste hand aan het basiswerk met betrekking tot het schilderen en het glas. Vanaf maart gaan we voor het volledige interieur naar de voorbehandelingen, dan wel tussenbehandelingen, waarna uiteraard de afwerking komt.

Op 19 februari was het moment daar dat we een prachtig kleurenplan klaarmaakten en goedkeuren voor de diverse stijlkamers. Prachtige behangsels van Cole and Son ‘winterbirds’ en Morris & Co, het design golden lily slate/manilla zijn uitgekozen, in combinatie met historische kleuren van Farrow and Ball, de Shaded white, Light Blue en Wimborne white. In bijgaande foto is een overview van het kleurenplan te zien. Geweldig mooi dat we dit voor de familie hebben mogen uitzoeken en nu mogen gaan toepassen. Overigens is ook de vloerbedekking in het kleurenplan meegenomen, om zo een prachtig beeld te krijgen dat het landhuis weer jaren sieren zal!