In 2017 gaan we door aan Huis De Heiligenberg te Leusden.

Dit rijksmonument heeft rondom gestuukte gevels waar in de loop der jaren enorme lagen muurverf zijn opgebouwd. Deze koek (van meer dan 2,5mm dikte) sluit de ademende hydraulische pleisterlaag volledig af waardoor het vocht niet weg kan. Doordat dit vocht te lang in de ondergrond blijft zitten ‘verkankeren’ de stuuklagen en komen uiteindelijk los van de onderliggende gemetselde muren. Gelukkig is het nog niet zover en voordat het wel zover zou komen is besloten om in een aantal jaar het gehele pand van zijn afsluitende verlagen te verlossen en nieuwe ademende lagen aan te brengen.

Op dit moment staan de vakmannen van Vakwerkhuis de oude laag van de ondergrond te strippen. Daarna gaan we een egaliserende Keimse mineraal mortel aanbrengen waarover een afwerklaag van Keim mineraalverf komt. Zo wordt de muur weer volledig ademend naar oude silicaat materialen die verkiezelen met de ondergrond en zo geen afsluitende laag meer vormen. Op deze manier vinden wij voor het moeilijkste werk de beste oplossing.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die we uw pand kunnen bieden? Bel vrijblijvend Vakwerkhuis op: 033 286 7021