Loodglas

Bij loodglas denkt u misschien al snel aan glas in lood. Loodglas is echter een compleet andere soort glas. Het is een zeer speciale glassoort die veel gebruikt wordt bij röntgenapparatuur. Een andere naam voor dit glas is dan ook röntgenglas.

Dit glas bevat een zeer hoog percentage lood, waardoor het een hoge straling kan weerstaan. Hoeveel straling er wordt weerstaan hangt af van de dikte van het glas. Het is belangrijk dat de mensen die met röntgenapparatuur werken goed beschermt worden. Het is natuurlijk mogelijk om achter een met lood beklede muur te gaan staan, maar wanneer een patiënt constant in de gaten moet worden gehouden is loodglas zeer geschikt. Het is dan niet noodzakelijk om de ruimte te verlaten tijdens het maken van bijvoorbeeld een röntgenfoto.

Loodglas heeft naast dit grote voordeel ook enkele nadelen. De prijs is relatief hoog, omdat het zo weinig wordt toegepast. Ook is het glas erg gevoelig voor vuil, olie en scherpe voorwerpen. Het is daarom noodzakelijk dat het glas van tijd tot tijd gepolijst wordt, zodat het doorzicht weer goed is.

Wanneer u overweegt loodglas toe te passen raadpleegt u dan altijd eerst de specialist. Omdat het glas zo speciaal is zal niet elk willekeurig glasbedrijf alle kennis in huis hebben om u voldoende te informeren. Met vragen kunt u altijd terecht bij XL-Glas.nl, onze klantenservice kan altijd vrijblijvend gebeld worden. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!