Glazen Meubelen

Glas komt steeds meer voor in de meubelindustrie. En dat is niet onlogisch, want glas is prima te verwerken in meubels. Het is te combineren met veel andere materialen en het is decoratief, gemakkelijk schoon te houden en mooi. Glazen meubels worden vaak toegepast in moderne interieurs, maar omdat het prima te combineren valt met zowel hout als stof past het ook prima in een klassiek interieur.

Glazen meubels zijn veelal gemaakt van gehard veiligheidsglas. Vooral wanneer er kinderen in de buurt zijn is het belangrijk dat het meubel daarvan gemaakt is. Dit glas is 9 keer zo sterk dan normaal glas, en wanneer dit glas breekt valt het in kleine stukjes uiteen die geen diepe snijwonden kunnen veroorzaken.

Ondanks het feit dat glas een geweldig materiaal is om mee te werken bij het maken van meubels, heeft het ook een nadeel. Glazen meubels zijn namelijk erg krasgevoelig. Het is dus noodzaak om altijd onderleggers voor kopjes, glazen, etc. te gebruiken. Ook moet men oppassen met scherpe puntjes in kleding, zand of kleine steentjes. Het is dus noodzaak goed na te denken over het aanschaffen van een glazen meubel. Zelfs kleine krasjes kunnen uw meubel aanzienlijk ontsieren.

U kunt met vragen altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen. Onze adviseurs weten u alle voor- en nadelen in beeld te brengen. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!