Glazen grafmonumenten

Grafmonumenten worden van oudsher gemaakt van steen. Het is echter steeds vaker te zien dat mensen een grafmonument van glas laten maken. Een goede keuze, want glas is bij uitstek geschikt voor dit doel. Glas is bewerkbaar, zodat men het monument volledig naar wens kan laten maken. Met glas kunt u het karakter van een dierbare vangen, waardoor de emotionele waarde van het monument stijgt.

Verschillende toepassingen die op glas kunnen worden gedaan zijn bijvoorbeeld buigen, zandstralen, kleuren en slijpen. Naast deze veel toegepaste bewerkingen zijn er nog verschillende andere bewerkingen die ook gebruikt kunnen worden. Ook kan het glas in combinatie met steen, hout of staal worden gebruikt. Laat u goed informeren, zodat u uiteindelijk een passend grafmonument met een persoonlijke betekenis geheel naar uw wens kunt laten plaatsen.

De kwetsbaarheid van glas is natuurlijk een heikel punt wanneer men spreekt over glazen grafmonumenten. Glas is breekbaar en dus vatbaar voor vandalisme. Het is natuurlijk mogelijk om het glas te harden, wat de breekbaarheid aanzienlijk verlaagt. Het is echter belangrijk om in te zien dat wanneer een vandaal het monument echt kapot wil maken dit hem ook zal lukken bij een stenen monument, of bij een monument van een ander materiaal.

Er ligt vaak een taboe op een glazen grafmonument, er leeft bij veel mensen nog het idee dat steen op een graf hoort. Wanneer u een persoonlijk grafmonument wil laten maken, laat u hier dan echter niet door tegenhouden.

Wanneer u overweegt een glazen grafmonument toe te passen laat u dan goed informeren door de specialist. U kunt altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas.nl bellen. Onze adviseurs beantwoorden uw vragen graag en weten u alle voor- en nadelen in beeld te brengen. 
Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!